NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások A 2016. évi Virginia dohánytermés teljes mennyisége ki lett szállítva

A 2016. évi Virginia dohánytermés teljes mennyisége ki lett szállítva

Virginia Assisi

Az ULT Magyarország ZRt-nél 2017. június végére a 2016. évi Virginia dohánytermés teljes mennyisége ki lett szállítva az olaszországi Assisiben lévő feldolgozó üzemünkbe, melyet már teljes egészében fel is dolgoztunk.

A feldolgozási kollégáink tájékoztatása alapján megnyugtatóan tudjuk jelezni Önök felé, hogy a 2016. évi felvásárolt termésüknél jelentősebb minőségi problémával nem találkoztunk. Ez a tény azt jelenti, hogy a közös erőfeszítéseink a magyar Virginia dohányok minőségjavítása területén, meghozták első pozitív eredményeiket!

A 2017. évi termés betakarítása, szárítása, válogatása és tárolása során most is kérjük aktív közreműködésüket az alábbi fontosabb  területeken:

  • A különböző törési övezetekbe tartozó dohánylevelek elkülönítésére.
  • Az idegen anyag mentesség biztosítására.
  • Az alacsony homok és nedvesség tartalom biztosítására.
  • A 130 kg/db átlagos karton tömeg elérése úgy, hogy a túl magas és a 100 kg/db alatti tömegű kartonokat ne készítsenek.

A betakarítás több termelőnél elkezdődött, így napokon belül az első dohánykamrák kiszedésre, vagy berakásra kerülnek. Kérünk mindenkit, hogy továbbra is nagy figyelemmel puhítsa le az első kamráit, mert az idei szezonban is könnyebb levélszerkezetű, de jó szövetű minőségű dohányok várhatóak. Puhításkor ezek könnyen felveszik a vizet, ami túlzott, 17% fölötti nedvességtartalmat eredményezhet. Kérjük ne a korábban berögzült rutin alapján puhítsanak, hanem a kamrában lévő dohány vízfelvevő képessége szerint. A puhítás alatt többször ellenőrizzék a különböző sorokban lévő dohányok aktuális kondícióját és azokat több lépésben a megfelelő nedvességtartalom elérésekor, soronként szedjék ki a kamrából.

A 2017. évi Virginia felvásárlás az ULT Magyarország ZRt központi felvásárlási telepén szeptember 18. indul. A felvásárlás során továbbra is nagy figyelmet fordítunk majd a felvásárlásra kerülő tételeknél a helyes nedvesség és homok tartalomra, valamint az idegen anyag mentességre. A nem elfogadható kartonokat az idén is visszaküldjük a termelőnek átválogatásra.

Az ULT Magyarország ZRt nevében a 2016. évi együttműködésüket ezúton is köszönjük és bízunk abban, hogy egy következő sikeres szezon előtt állunk!

Fekete Tibor Agronómiai igazgató, ULT Magyarország ZRt.

Related Post

FMC logó

Új hatóanyagok és készítmények engedélyeztetése indult elÚj hatóanyagok és készítmények engedélyeztetése indult el

Tisztelt Dohánytermelőnk! Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy a javasolt termesztés technológiánkban alkalmazott imidacloprid hatóanyag pótlására 2019-ben új hatóanyagok és készítmények engedélyeztetését indítottuk el. Az első hatóanyag, mellyel több kísérletet folytattunk, a ciántraniliprol. A