NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások,Szerződések A 2017. évi dohánytermesztési szerződések kötésének lezárása

A 2017. évi dohánytermesztési szerződések kötésének lezárása

ULT nagy tábla

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ULT Magyarország ZRt és a NYIDOTER Kft március végével lezárta a 2017. évi dohánytermesztési szerződések kötését. Az idei szerződéses tervnek megfelelően, mintegy 3.700 tonna FCV és 1.040 tonna Burley dohány megtermeltetésére és felvásárlására kötöttünk szerződést a termelőinkkel az Elsődleges Feldolgozó és a Termelői Csoport részéről. Ez a lekötött mennyiség egy kedvező évjárat esetében 4.000 tonna FCV és 1.300 tonna Burley dohány felvásárlását is biztosíthatja. Természetesen ehhez megfelelő nagyságú beültetett területtel kell rendelkeznie minden dohánytermelőnek, hogy a szerződött mennyiségét meg tudja biztonsággal termelni. Az ULT Magyarország ZRt a szerződött mennyiség fölött megtermelt dohányokra is felvásárlási garanciát biztosít, így csökkentve a dohánytermelők befektetési kockázatát.

A 2016 évi termésű, hazai dohányok kedvező piaci bevezetése az egységes európai keverékbe, lehetővé tette a Virginia volumenének növekedését 2017-re, valamint a Burley dohányok 2016. évi szinten tartását. Amennyiben a vevőink vásárlói igénye tovább javul, a következő három éves ciklusban a Virginia szerződhető mennyisége tovább emelkedhet akár 4.000 tonna mennyiségig és a Burley dohányok mennyisége 1.000 tonna nagyságrendben stabilizálódhat.

2018-tól a támogatási feltételek jelenleg még nem ismertek, így az idén csak egy éves termesztési szerződéseket kötöttünk. Amennyiben a feltételek megnyugtatóan tisztázódnak a 2018-2020 termesztési ciklusra, megnyitjuk a három éves szerződési lehetőséget termelői igény szerint.

Fekete Tibor Agronómiai igazgató ULT Magyarország ZRt

Related Post

2021. évi Burley dohányok felvásárlási ciklusának lezárása.2021. évi Burley dohányok felvásárlási ciklusának lezárása.

Tisztelt Burley Dohánytermelőink! Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy a 2021. évi Burley felvásárlási ciklusunkat hamarosan lezárjuk. A göngyszeres csomagolású Burley termést már maradéktalanul felvásároltuk, február 11. (péntek) volt az utolsó átvételi