NYIDOTER KFT. +36 30 43 62 950, +36 30 43 62 951 nyidoter@nyidoter.hu

Aktuális növényvédelmi feladat

Tisztelt Dohánytermelők!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy amennyiben még nem végezték el a kiültetést követően a vetési bagolylepke (Agrotis segetum) lárvája, a „mocskospajor” elleni védekezéseket, akkor azt minél hamarabb tegyék meg!

A bagolylepke rajzásdinamikai megfigyelést öt hete kezdtük el termelőink körében. A csapdák fogási eredményei alapján jól nyomon követhető az enyhe tél hatása, folyamatosan nagy egyedszámokat fognak a csapdáink, így a rajzás elhúzódó jellegű.

Az idén előfordulhatnak olyan területek ahol akár két védekezés is indokolt lehet. A második védekezés szükségességének a megállapításához érdemes a területet bejárni és néhány dohány növény gyökér körüli részénél megvizsgálni, hogy nincs e jelen a kártevő a korábbi sikeres védekezés ellenére is.

A csapdák fogási eredményeit heti rendszerességgel frissítjük a weboldalon.

Ajánlott védekezési technológia:

Az esti órákban nagy lé mennyiséggel 500-600 l vízzel BULLDOCK 25 EC készítmény alkalmazása 0,5 l/ha dózissal.

Balogh Dávid növényvédelmi szakmérnök, NYODOTER Kft.

Related Post

2019. évi termésű Burley dohányok felvásárlási ciklusa 2020. február 11. határidővel lezárul.2019. évi termésű Burley dohányok felvásárlási ciklusa 2020. február 11. határidővel lezárul.

Az ULT Magyarország Kft. közleménye Tisztelt Dohánytermelő! Tájékoztatni szeretnénk minden Burley dohánytermelőnket, hogy a 2019. évi termésű dohányok felvásárlási ciklusa 2020. február 11. határidővel lezárul. Az itt meghatározott utolsó felvásárlási