Aktuális növényvédelmi feladat

Tisztelt Dohánytermelők!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy amennyiben még nem végezték el a kiültetést követően a vetési bagolylepke (Agrotis segetum) lárvája, a „mocskospajor” elleni védekezéseket, akkor azt minél hamarabb tegyék meg!

A bagolylepke rajzásdinamikai megfigyelést öt hete kezdtük el termelőink körében. A csapdák fogási eredményei alapján jól nyomon követhető az enyhe tél hatása, folyamatosan nagy egyedszámokat fognak a csapdáink, így a rajzás elhúzódó jellegű.

Az idén előfordulhatnak olyan területek ahol akár két védekezés is indokolt lehet. A második védekezés szükségességének a megállapításához érdemes a területet bejárni és néhány dohány növény gyökér körüli részénél megvizsgálni, hogy nincs e jelen a kártevő a korábbi sikeres védekezés ellenére is.

A csapdák fogási eredményeit heti rendszerességgel frissítjük a weboldalon.

Ajánlott védekezési technológia:

Az esti órákban nagy lé mennyiséggel 500-600 l vízzel BULLDOCK 25 EC készítmény alkalmazása 0,5 l/ha dózissal.

Balogh Dávid növényvédelmi szakmérnök, NYODOTER Kft.

Related Post

NAV logó

Az Adóhivatal osztályvezetőjének tájékoztatója az őstermelői adóváltozásokrólAz Adóhivatal osztályvezetőjének tájékoztatója az őstermelői adóváltozásokról

Tisztelt Gazdálkodók! Háromrészes videósorozatban mutatjuk be a 2021-től hatályos mezőgazdasági adóváltozásokat. A MAGOSZ-os videóban a Nemzeti Adó-és Vámhivatal osztályvezetője elemzi a változásokat, és gyakorlati példákon keresztül is bemutatja az új szabályokat. Az első rész –