NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások,Növényvédelem Aktuális növényvédelmi feladatok.

Aktuális növényvédelmi feladatok.

Tisztelt Dohánytermelő Partnerünk!

A NYIDOTER Kft és az ULT Magyarország Kft az ültetvényeikben elvégzendő aktuális növényvédelmi munkákra szeretné felhívni a figyelmüket.

A meleg, száraz időjárás következtében a dohányt károsító kártevők gyors ütemben szaporodtak fel, melyet a megfigyelési eredmények jól tükröznek mind a vetési bagolylepke és a dohánytripszek tekintetében. Így az első növényvédelmi munkálatok elvégzése aktuálissá válik ott ahol az ültetések befejeződtek.

A vetési bagolylepke fogási eredményei alapján a rajzáscsúcs a múlt héten volt. Az első és második stádiumban lévő lárvák, melyek a talajszinten károsítanak (elrágják a növények alsó szár részét) várhatóan ennek a hétnek a második felében lesznek jelen az ültetvényeken, melyek ellen hatékonyan tudunk védekezni.

A védekezések alkalmával célszerű olyan készítményeket alkalmazni melyek felszívódó hatásúak és így hatékony védelmet biztosítanak a berepülő dohánytripszek ellen is, melyek ebben a száraz időben fokozott veszélyt jelentenek vírusvektor tevékenységük miatt (paradicsom bronzfoltosság, TSWV terjesztése).

Felhasználható készítmények:

  • Mospilan 20 SG          0,4 kg/ha
  • Benevia                       0,5 l/ha

A kezeléseket célszerű a naplemente előtti időszakban elvégezni.

Balogh Dávid növényorvos, NYIDOTER Kft.

Related Post

2019. évi termésű Burley dohányok felvásárlási ciklusa 2020. február 11. határidővel lezárul.2019. évi termésű Burley dohányok felvásárlási ciklusa 2020. február 11. határidővel lezárul.

Az ULT Magyarország Kft. közleménye Tisztelt Dohánytermelő! Tájékoztatni szeretnénk minden Burley dohánytermelőnket, hogy a 2019. évi termésű dohányok felvásárlási ciklusa 2020. február 11. határidővel lezárul. Az itt meghatározott utolsó felvásárlási