NYIDOTER KFT. Betakarítás,Hírek – aktualitások Burley betakarítás gépesítése az ULT Magyarország Kft-nél

Burley betakarítás gépesítése az ULT Magyarország Kft-nél

Gyakori gond, hogy a Burley betakarítási munkacsúcs idején a dohánytermelő gazdaságokban nem áll rendelkezésre elegendő szezonális dolgozó, így a betakarítás akár jelentősen is megkéshet, és a potenciálisan elérhető termés mennyisége csökken. Ezzel a gonddal az olasz dohánytermelők is minden évben szembesülnek. Látva a problémát, a Deltafina és a Spapperi szakemberei 2022-ben közösen kifejlesztettek egy töves betakarításra kialakított függesztett és vontatott automata betakarítógépet, mely prototípust 2023-ban az előző teszt év tapasztalatai alapján továbbfejlesztettek.

2023-ban az ULT Magyarország Kft két gép megvásárlásával, két eltérő termelői körben valósítja meg kísérleti jelleggel a Burley dohányok gépi betakarítását. Reményeink szerint a technológiai fejlesztés megfelelő eredményeket elérve biztosíthatja a magyarországi Burley dohánytermesztés fenntarthatóságát a megváltozott foglalkoztatási körülmények között is.

Június 1. látogatást tettünk Bujdos Ádámmal, a Burley gépesítési programunk koordinátorával, valamint a Deltafina agronómiájának munkatársaival (Assisi, Francolise) a Spapperi Srl. Citta di Castello-ban lévő üzemében. Mr. Aldo Spapperi tulajdonos részletesen bemutatta a továbbfejlesztett gép technológiai paramétereit és a gyártás alatt lévő 9 db gép készültségi állapotát. (7 db Deltafina, 2 db ULTH). A gépek készültségi foka időarányosan megfelelő, így azok időben eljutnak majd termelőinkhez.

https://www.spapperi.com/en/

Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.

Címkék: ,

Related Post

NAV logó

Itt a harmadik, záró videó az új adószabályokról – MAGOSZ szakmai információItt a harmadik, záró videó az új adószabályokról – MAGOSZ szakmai információ

Tisztelt Gazdálkodók! Itt a harmadik, záró videó az új adózási szabályokról, amely az adóbevallás, a Szocho, a CSED-GYED illetve a TB szabályait mutatja be. A videó elérhető itt: https://www.youtube.com/watch?v=o_DjkYOLWlA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0jKHgDmPjfgUGNYDBrBVHEI-H-UkQ8C-692ahQ6lj63qy-w5QzKCcig8k Share