NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Elindult a 2022 évi műtrágyák leszállítása, betárolása

Elindult a 2022 évi műtrágyák leszállítása, betárolása

Elindult a 2022 évi műtrágyák leszállítása, betárolása az ULT Magyarország Kft telephelyén.

Az ULT Magyarország Kft telephelyén megkezdődött a dohánytermelők 2022 évi műtrágyáinak betárolása. A NYIDOTER Kft látva a műtrágyapiacon történt robbanásszerű áremelkedést, valamint a kialakuló ellátási gondokat, a korábbi beszállítói partnereivel együttműködve előrendeléssel biztosítja a dohánytermelői részére az alapvető műtrágyákat a 2022 termesztési évre. Az előrendelt mennyiség a 2021 évi felhasználásnak megfelelő, mely leszállítása elkezdődött és folyamatosan megy majd.

Ezzel a lépéssel a Termelői Csoport biztosítani tudja a dohánytermelőinek, hogy az áremelkedés mértéke kisebb legyen, valamint a szükséges mennyiséget mindenki át tudja venni az igényei szerint 2022 tavaszán.

Az előrendelést követően is a műtrágya árak folyamatosan emelkedtek. Mára, a drasztikus energiaár emelkedések miatt a gyártók a termelésüket csökkentették és a nagyobb gyártók, akik a hazai felhasználói igényeket elégítik ki, leállíthatják a gyártást. Ezek a lépések komoly ellátási gondokat okoznak majd a piacon.

Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft

Címkék: ,

Related Post

Befejeződött a 2022. termésű dohányok kiszállítása az ULT Magyarország Kft-nél.Befejeződött a 2022. termésű dohányok kiszállítása az ULT Magyarország Kft-nél.

2023. január 27. az utolsó karton 2022-es termésű Virginia dohány tétel is elhagyta az ULT Magyarország Kft raktárát. A dohányok feldolgozása folyamatos a DELTAFINA feldolgozó üzemében, Assisiben. Maczali András telepvezető,