NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Fajtakísérleti ültetvények szemléje

Fajtakísérleti ültetvények szemléje

fajtakísérleti szemle 2018.06

Az ULT Magyarország Kft., Nyidoter Kft. és az Agroport-D Kft. együttműködésében évtizedek óta folyik a fajták és fajtajelöltek szántóföldi megfigyelési programja. Az idén Hajdúhadház – Fényestelep és Biri egy-egy gazdasága ad otthont a Burley kísérleti ültetvényeknek. A Virginia kísérletek Ófehértón és Nyírkarászban lettek beállítva. A Burley fajtakísérletben a P-5 fajta és a Pj-14 jelölt szerepel. A Virginia kísérletekbe a Vj-22, Vj-23 és a Vj-24 jelölteket vontuk be.

Minden kísérleti helyszínen a dohány ültetvények jól fejlettek egészségesek a termelők részéről biztosított „Jó agronómiai gyakorlatnak” köszönhetően. Vírus fertőzést a felvételezés során nem tapasztaltunk.

Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.

Related Post

Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.

AGROPORT-D KFT. A magyarországi dohánykutatás első önálló intézménye az 1897-ben, Debrecen-Pallagon megalapított Dohánytermesztési Kísérleti Állomás volt, amely agrotechnikai és szárítási kísérletek mellett megindította a dohánynemesítést, megszervezte a dohányvetőmag-termesztést és feldolgozást.