NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Tájékoztatás a NYIDOTER Kft-nél az elektronikusan teljesítendő adatszolgáltatásokról

Tájékoztatás a NYIDOTER Kft-nél az elektronikusan teljesítendő adatszolgáltatásokról

Tisztelt Dohánytermelők!

A NYIDOTER Kft. agronómusai a pénteki napon oktatáson vettek részt. Három témakörben kértünk tájékoztatást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától, akik két szervezettel egyeztetve előadókat küldtek az egyes témakörökhöz.
Az előadások első felében a Magyar Államkincstár munkatársai mutatták be az ügyfélportál használatát, valamint a Mobilgazda alkalmazást, mellyel megkönnyíthető és gyorsítható a kommunikáció a hivatal és a termelők között. A témához kapcsolódóan kitértek az elmúlt évi területalapú támogatások ellenőrzési tapasztalataira is.
A másik két témakör az e-gazdálkodásinapló és e-permetezési napló témakörében a kamara munkatársai tartottak előadást. Bemutatták a két új elektronikus nyilvántartó rendszer működését, és felhívták figyelmet az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének időpontjára ami szinte valamennyi gazdálkodót érint.
Ezen túl bemutatták annak az elektronikus felületnek a használatát, melyen minden dohánytermelőnek be kell nyújtania február 1-15 között a támogatáskifizetési kérelmet, amihez csatolni kell 2023. évi felvásárlói igazolást.
Amennyiben a fent említett témakörökkel kapcsolatban információra van szükségük kérem keressék kollégáinkat akik állnak szíves rendelkezésükre.

Üdvözlettel, NYIDOTER Kft. ügyvezetése

Related Post