NYIDOTER KFT. Felvásárlás,Hírek – aktualitások Lezáródott az idei Virginia dohányok felvásárlási ciklusa

Lezáródott az idei Virginia dohányok felvásárlási ciklusa

November végén befejeződött az idei Virginia dohányok felvásárlása az ULT Magyarország Kft-nél. Sajnos, a mindenki által tapasztalt kedvezőtlen termesztési körülmények miatt a felvásárolt mennyiség harmadával maradt el a szerződöttől. Összesen 1.772,234 tonna Virginia dohány került átvételre. 2022-ben a termelőink átlagtermése nem éri el az 1,3 tonna/ha szintet, mely utoljára ilyen alacsony a kilencvenes évek elején volt. A felvásárolt dohányok minősége is messze elmarad az elmúlt évek átlagtól, ami roppant megnehezíti majd a feldolgozásukat és értékesítésüket a vevőink részére.

Összegezve, 2022 nehéz éve volt a termelőnek és a termeltetőnek egyaránt, áldozatos munkával és kevés eredménnyel.

Fekete Tibor agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft

Related Post

Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.

AGROPORT-D KFT. A magyarországi dohánykutatás első önálló intézménye az 1897-ben, Debrecen-Pallagon megalapított Dohánytermesztési Kísérleti Állomás volt, amely agrotechnikai és szárítási kísérletek mellett megindította a dohánynemesítést, megszervezte a dohányvetőmag-termesztést és feldolgozást.