Megkezdődött a Burley dohányok ültetése Dél-Olaszországban

Olasz.o.Burley.palantazas

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a Burley dohányok palántázása Dél-Olaszországban, egy Francolise közeli gazdaságban. Az első terület beültetése április 9. volt.

A helyi klimatikus viszonyok lehetővé teszik a számunkra igen korai kezdést. Az olasz Burley termelőnek hosszú termesztési szezonra van szüksége, mert a hektáronkénti 5-6 tonna termést, mintegy 40-45 ezer tőről kell begyűjtenie, közel 50 levelet betakarítva tövenként. A betakarítási szezon így szeptember végéig, október elejéig tart.

A termelők a dolgozóiknak megfelelő védőöltözetet biztosítanak, hogy a munkavégzés során az esetleges Covid 19 fertőzés lehetőségét a minimálisra csökkenthessék. Ezzel a gyakorlattal az egész termesztési évben számolniuk kell majd.

A Közép és Dél-Olaszországi tartományok szerencsésebb helyzetben vannak, mint Milánó környéke, mert a délre eső országrészben a vírus fertőzés mértéke hasonló szinten maradt, mint amit most Magyarországon tapasztalhatunk.

Forrás: Antonio Ferro/Domenico Cardinali, Deltafina Srl.

Related Post

NAV logó

Az Adóhivatal osztályvezetőjének tájékoztatója az adóváltozásokról, 2. részAz Adóhivatal osztályvezetőjének tájékoztatója az adóváltozásokról, 2. rész

Tisztelt Gazdálkodó! Itt a második videó az új adózási szabályokról, amely ezúttal az SZJA és az ÁFA szabályokat mutatja be. A videó elérhető itt: https://www.youtube.com/watch?v=nFo1RlreaJs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0naWFY14Ylsgw-xa_djfcmzQzAVjCptMg7y1PzCv-_qJiZIRfAQLNYOL8