NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Megkezdődött a dohányok betakarítása

Megkezdődött a dohányok betakarítása

Tisztelt Dohánytermelő Partnerünk!

A 2023-as év időjárási szempontból kedvezően alakult a dohánytermelők számára. A napos száraz periódusok és a csapadék megfelelő ütemben követte egymást, így a növény folyamatosan fel tudta venni a kihelyezett tápanyagot. Ez azt eredményezte, hogy a dohányok jól fejlettek és szinte mindenütt elérték a betakarítási állapotot. Mivel a nedvesség és ezáltal a tápanyag folyamatosan felvehető volt a növény számára, így jelenleg az ültetvények többségénél az figyelhető meg, hogy a nagy lombfelület kisebb gyökértömeggel párosul, és a nagy meleg hatására beindult az érés folyamata.

A betakarítást a legtöbb termelő ennek megfelelően meg is kezdte, ami nagyon fontos, hiszen a növény ezáltal megszabadul egy jelentős párologtató felülettől, és az így felszabaduló energiáit a felső levelek kifejlesztésére fordítja. A folyamatos betakarítással lehetőséget biztosítunk a növény számára a szárazabb aszályosabb periódusok átvészelésére.

Ez egyúttal a termelői érdek is, hiszen a bevétel szempontjából nem mindegy, hogy mekkora termés kerül betakarításra, és ebből milyen arányú a feláras dohány. A bevétel optimalizálásának módja az időben, jó minőségben és nagy mennyiségben betakarított termésben rejlik.

Kérjük, ezt figyelembe véve kezdjék meg a termés betakarítását minél előbb, ha ezt eddig még nem tették meg.

Üdvözlettel, NYIDOTER KFT. ügyvezetése

Címkék: ,

Related Post

Befejeződött a 2019. évi termésű dohányok raktározása és kiszállítása az ULT Magyarország Kft-nél.Befejeződött a 2019. évi termésű dohányok raktározása és kiszállítása az ULT Magyarország Kft-nél.

Befejeződött a 2019 termésű dohányok raktározása és kiszállítása a feldolgozó üzemekbe az ULT Magyarország Kft-nél. Július 2-án befejeződött a 2019 termésű dohányok raktározása és kiszállítása az ULT Magyarország Kft-nél. A