NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások NAV regisztráció meghosszabbítása

NAV regisztráció meghosszabbítása

NAV logó

Tisztelt Dohánytermelő Partnerünk!

Az ULT Magyarország Kft. és a NYIDOTER Kft. a lezárta 2023. évi dohánytermesztési és értékesítési szerződéskötési ciklusát.

A lejárt 2022. évi szerződések esetében a NAV regisztráció is hatályát veszíti. Ebből kifolyólag azon termelők, akik megkötötték a szerződésüket, sürgősen jelezzék a hatóság felé a tevékenység folytatását. Ennek módja a NAV J37-es nyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő beküldése (kérelem jellege: változás). Fontos hogy a kitöltésnél vagy adóazonosító jelet vagy adószámot adjanak meg a korábbi bejelentésnél használtnak megfelelően, ellenkező esetben sikertelen lesz a folyamat.

A nyomtatványban fel kell tüntetni a személyes adatokon túl a dohánytermő területek adatait, a telephely adatait, a tevékenység kezdő időpontját (befejező dátumát nem), és az új szerződés hatályvesztésének időpontját (2024.03.31.). Szabolcs megyén kívül a nyomtatványhoz elektronikusan csatolni kell a szerződést is.

Ezzel a bejelentéssel egy évre meghosszabbításra kerül a regisztráció. Amennyiben a földterületre, vagy a telephelyre vonatkozó adatok megváltoznak, a nyomtatvány bármikor újra beküldhető.

Figyelemmel kell azonban lenni arra, hogy az adatok módosulása (pl.: új földterület) miatt ismételten beküldött dokumentumban is helyesen szerepeljen a szerződés hatályvesztésének dátuma (2024.03.31.), illetve a földterületek és telephelyek adatait is teljes körűen tartalmazza. A hatóság az ellenőrzések alkalmával mindig a legutóbb beküldött dokumentum adattartalmát veszi alapul, így ha az nem tartalmaz minden földterületet és telephelyet, akkor egy felülvizsgálat során jövedéki bírságot szabhat ki.

Aki nem újítja meg regisztrációját annak megszűnik a nyilvántartási száma, és azt új eljárásban kell megigényelnie. Mindaddig amíg ezt újra meg nem kapja szankcionálható, hiszen jogellenesen birtokol dohányt, amibe a palánta és a vetőmag is beletartozik a beültetett területtel együtt.

Amennyiben a nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, keresse agronómus kollégáinkat.

Üdvözlettel, NYIDOTER Kft. ügyvezetése

Related Post