NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások NAV regisztráció meghosszabbítása

NAV regisztráció meghosszabbítása

NAV logó

Tisztelt Dohánytermelő Partnerünk!

Az ULT Magyarország Kft. és a NYIDOTER Kft. a lezárta 2023. évi dohánytermesztési és értékesítési szerződéskötési ciklusát.

A lejárt 2022. évi szerződések esetében a NAV regisztráció is hatályát veszíti. Ebből kifolyólag azon termelők, akik megkötötték a szerződésüket, sürgősen jelezzék a hatóság felé a tevékenység folytatását. Ennek módja a NAV J37-es nyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő beküldése (kérelem jellege: változás). Fontos hogy a kitöltésnél vagy adóazonosító jelet vagy adószámot adjanak meg a korábbi bejelentésnél használtnak megfelelően, ellenkező esetben sikertelen lesz a folyamat.

A nyomtatványban fel kell tüntetni a személyes adatokon túl a dohánytermő területek adatait, a telephely adatait, a tevékenység kezdő időpontját (befejező dátumát nem), és az új szerződés hatályvesztésének időpontját (2024.03.31.). Szabolcs megyén kívül a nyomtatványhoz elektronikusan csatolni kell a szerződést is.

Ezzel a bejelentéssel egy évre meghosszabbításra kerül a regisztráció. Amennyiben a földterületre, vagy a telephelyre vonatkozó adatok megváltoznak, a nyomtatvány bármikor újra beküldhető.

Figyelemmel kell azonban lenni arra, hogy az adatok módosulása (pl.: új földterület) miatt ismételten beküldött dokumentumban is helyesen szerepeljen a szerződés hatályvesztésének dátuma (2024.03.31.), illetve a földterületek és telephelyek adatait is teljes körűen tartalmazza. A hatóság az ellenőrzések alkalmával mindig a legutóbb beküldött dokumentum adattartalmát veszi alapul, így ha az nem tartalmaz minden földterületet és telephelyet, akkor egy felülvizsgálat során jövedéki bírságot szabhat ki.

Aki nem újítja meg regisztrációját annak megszűnik a nyilvántartási száma, és azt új eljárásban kell megigényelnie. Mindaddig amíg ezt újra meg nem kapja szankcionálható, hiszen jogellenesen birtokol dohányt, amibe a palánta és a vetőmag is beletartozik a beültetett területtel együtt.

Amennyiben a nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, keresse agronómus kollégáinkat.

Üdvözlettel, NYIDOTER Kft. ügyvezetése

Related Post

Dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban vállalt 2019. tárgyévi kötelezettségek teljesítéséről szóló nyilatkozatDohány szerkezetátalakítási nemzeti programban vállalt 2019. tárgyévi kötelezettségek teljesítéséről szóló nyilatkozat

Tisztelt Dohánytermelők! Megjelent az 2/2020. (I. 14.) számú Kincstár Közlemény a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban vállalt 2019. tárgyévi kötelezettségek teljesítéséről szóló nyilatkozat és az azzal összefüggésben igényelhető mezőgazdasági és általános