Növényvédelem 2021.06.29.

Tisztelt Dohánytermelőnk, Partnerünk!

Az elmúlt hetek aszályos, forró időszaka miatt az ültetvényeken jelentősen megnövekedett a sárga ragacslapok által fogott dohánytripszek egyedszáma. A dohánytripszek mellett az ültetvényeken a friss hajtásokon megfigyelhetőek a levéltetvek is, illetve poloska kártételére is számítani kell. Ezen szívó kártevők felszaporodásának a meleg, aszályos időjárás nagyon kedvez.

Azokon az ültetvényeken ahol még nem végezték el a növényvédelmi kezeléseket, melyek ezek ellen a kártevők ellen irányulnak, célszerű minél hamarabb megtenni azt.

A védekezéshez felhasználható készítmények az alábbiak:

  • Benevia                                    0,5 l /ha
  • Mospilan 25 SG (20 SP)          0,25 kg/ha (legkésőbb július 01-ig!)

Egyéb levéltetvek ellen felhasználható készítmények:

  • Karate Zeon               0,2 l/ha
  • Pirimor 50 WG           0,4 kg/ha
  • Teppeki                       0,14 kg/ha

A kezeléseket a késő esti vagy a kora hajnali órákban kell elvégezni. A növényvédelmi kezeléseknél mindig tartsák be az ide vonatkozó előírásokat. https://nyidoter.hu/novenyvedelem/

Balogh Dávid növényvédelmi szakmérnök, NYIDOTER Kft.

Related Post

Befejeződött a burley dohányok felvásárlása az ULT Magyarország Kft-nél.Befejeződött a burley dohányok felvásárlása az ULT Magyarország Kft-nél.

Tisztelt Burley Dohánytermelőnk. Tájékoztatjuk, hogy február 12. befejeztük a 2020 évi burley dohányok felvásárlását. Az ULT Magyarország Kft minden értékesítésre felkínált burley dohányt átvett a szerződött termelőitől az érvényben lévő

Itt a lehetőség! Gépbeszerzésre, sőt meglévő gépek fejlesztésére lehet pályázni!Itt a lehetőség! Gépbeszerzésre, sőt meglévő gépek fejlesztésére lehet pályázni!

Megjelent a „Mezőgazdasági digitális átálláshoz kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása”, azaz a precíziós gépbeszerzés pályázat felhívásának tervezete. Az elmúlt években rengeteg gazda érdeklődött a gép- és eszközbeszerzés pályázatokkal kapcsolatban, de 2015.