NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások,Palántanevelés,Termesztéstechnológia Palántanevelés 2020 – Tóth Sándor, Ófehértó

Palántanevelés 2020 – Tóth Sándor, Ófehértó

Tóth Sándor és felesége Tündi hosszú évek óta termelnek Virginia dohányt. Sándor először kollégánk volt, majd az Ófehértói Búzakalász Szövetkezet dohány ágazat vezetője lett. 1988-tól termeszt dohányt a saját gazdaságában. 1992-ben közösen indítottuk el az 5-ha nagyságú „referencia farmját” ahol a megyében először jött létre, a kornak megfelelő öntözött és gépesített Virginia gazdaság. Ez a farm, a későbbi technológiai és műszaki fejlesztéseink alapját képezte és máig a helyszíne a Virginia fajták üzemi összehasonlító kísérleteinknek és a különböző dohányfojtó szádor kutatási programjainknak.

Mára, a nagy dohánytermesztési múlttal rendelkező Ófehértón, a Tóth család dohánytermesztése kiemelkedő szerepet tölt be a helyi lakosok foglalkoztatásában.

További fotók a Palántanevelés galériában tekinthetők meg.

Fekete Tibor ügyvezető/agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.

Related Post

NÉBIH_logó

e-permetezési naplóe-permetezési napló

Tisztelt Dohánytermelők, Kollégák! A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztály képviseletében, tájékoztatni szeretnénk mindenkit , hogy a Nébih elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési