Vetési bagolylepke rajzásdinamika 2020.04.21-06.09

Kedves Kollégák,

Mellékelem a hetedik hét vetési bagolylepke fogási eredményeit, mellyel az idei év megfigyelése ezen a téren lezárult. A fogási adatok most már láthatóan csökkentek, kártételt az ültetvényeken én már nem tapasztaltam.  A biztonság kedvéért én a körzetemben a következő héten is figyelem még a fogási eredményeket.

A vetési bagolylepke megfigyelés aktuális táblázata és szemléltető grafikonjai megtekinthetők a Bagolylepke megfigyelés oldalunkon.

A következő növényvédelmi beavatkozásnál most már a levéltetű és a dohánytripsz elleni védekezés kerül prioritásba mivel az ültetvényeken kezd emelkedni a TSWV fertőzöttség mértéke.

Balogh Dávid növényvédelmi szakmérnök, NYIDOTER Kft

Related Post

2021 évi dohánypalánta nevelés fenntartható forrásból származó nevelő közeggel2021 évi dohánypalánta nevelés fenntartható forrásból származó nevelő közeggel

A 2018-ban kezdődött és három éve folytatott programunkat a fenntartható forrásból származó kókuszrosttal 2021-ben több termelőnél üzemi méretekben folytatjuk tovább. A palántanevelés során alkalmazott különböző tőzeg keverékek nem fenntartható forrásból