STP aktualitások

STP

Aktualitások

Termelői fórum 2019.02.08.KA

Termelői fórum: 2019.02.08.-án

Előadás letöltése


Tisztelt Dohánytermelők!

A CSEBER Kft. az idei évben is folytatja az üres növényvédő szeres göngyölegek visszagyűjtését a KITE ZRT. Nagykállói Alközpont kertészeti telephelyén (4320 Nagykálló Újfehértói út). Ennek időpontját és egyéb részletei a mellékelt tájékoztató tartalmazza.


Tisztelt Dohánytermelők!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a palántanevelés során selejtezésre kerülő polisztirol palánta nevelő tálcák szakszerű módon történő megsemmisítése vagy újrahasznosítása különösen fontos az élő környezet védelmének szempontjából. A mellékelt levélben egy cég elérhetőségét találják akik átveszik a hulladék tálcákat.


Fenntartható Dohánytermesztés Program (STP)

2018.06.19.

Az ULT Magyarország Kft és a NYIDOTER Kft a Szabolcs Szatmár – Bereg Kormányhivatal közreműködésével közel 100 dohánytermelőnek tartott képzést a Fenntartható Dohánytermesztés Program alapjairól és termelői elvárásairól. A képzésünket összekötöttük a Kormányhivatal kollégái által szervezett növényvédelmi képzéssel. Ezzel a megoldással a termelőink egy széleskörű tájékoztatást kaptak.

A képzés során a Fenntartható Dohánytermesztés Program mindhárom pilléréről (Termesztés, Élő  Környezet,Foglalkoztatás) újból részletes információkhoz juthattak a résztvevő termelők. A NYIDOTER kollégái a burley termelőknek az ajánlott „Jó Agronómiai Gyakorlatot” (GAP) tartalmazó kiadványt, valamint minden termelőnek egy „Farm biztonság” és egy „Növényvédőszer Óvintézkedések” posztert adtak át.

A Fenntartható Dohánytermesztés Program működtetése alapja a magyarországi dohányok nemzetközi piaci integrációjának, ezért a termeltető vállalatok tovább folytatják a képzési, tájékoztatási programjukat termelőik körében.

Fekete Tibor agronómiai igazgató ULT Magyarország Kft.