NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Szakmai nap az ULT Magyarország Kft – NYIDOTER Kft szervezésében.

Szakmai nap az ULT Magyarország Kft – NYIDOTER Kft szervezésében.

Az ULT Magyarország Kft és a NYIDOTER Kft agronómiája szakmai napot tartott. A közös megbeszélésen és terület szemlén részt vett az FMC Szabolcs megyei területi szakmérnöke Rácz Tibor, akivel közösen tárgyaltuk meg a dohány jövőbeni növényvédelmével kapcsolatos kérdéseket.

Kiemelt figyelmet szenteltünk az alkalmazott gyomszabályozási technológiák tárgyalása. A dohány egy kapás kultúra ugyan, de a termelőink jelentős része alkalmaz gyomirtószert az ültetést megelőzően. A jelenleg használható készítmények azonban több ponton is kérdéseket vetnek fel, hiszen évről évre tapasztaljuk, hogy ezek a készítmények a dohány stressz tűrő képességét jelentősen lecsökkentik a kezdeti fejlődési szakaszban, mindemellett a gyomokkal szembeni hatékonyságuk gyakorlatilag az egyszikű gyomokra korlátozódik. A jövőben olyan készítményeket szeretnénk tesztelni hazai körülmények között, melyeket más európai országokban is sikerrel használnak a dohány gyomszabályozásához.

A szakmai napot Ilken Papp Károly dohánytermelő telephelyén kezdtük meg, majd az értekezletet követően területszemlét tartottunk Ilk, Kékcse és Szabolcsveresmart határában. A látott ültetvények a rengeteg belefektetett munkának köszönhetően az aszályos időjárás ellenére is biztató képet mutattak az idei, várható termés mennyiségéről.

Nyíregyháza, 2021.07.08.                                                                              

Balogh Dávid növényvédelmi szakmérnök, NYIDOTER Kft.

Related Post

NAV logó

Az Adóhivatal osztályvezetőjének tájékoztatója az adóváltozásokról, 2. részAz Adóhivatal osztályvezetőjének tájékoztatója az adóváltozásokról, 2. rész

Tisztelt Gazdálkodó! Itt a második videó az új adózási szabályokról, amely ezúttal az SZJA és az ÁFA szabályokat mutatja be. A videó elérhető itt: https://www.youtube.com/watch?v=nFo1RlreaJs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0naWFY14Ylsgw-xa_djfcmzQzAVjCptMg7y1PzCv-_qJiZIRfAQLNYOL8 Share