NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Szakmai nap az ULT Magyarország Kft – NYIDOTER Kft szervezésében.

Szakmai nap az ULT Magyarország Kft – NYIDOTER Kft szervezésében.

Az ULT Magyarország Kft és a NYIDOTER Kft agronómiája szakmai napot tartott. A közös megbeszélésen és terület szemlén részt vett az FMC Szabolcs megyei területi szakmérnöke Rácz Tibor, akivel közösen tárgyaltuk meg a dohány jövőbeni növényvédelmével kapcsolatos kérdéseket.

Kiemelt figyelmet szenteltünk az alkalmazott gyomszabályozási technológiák tárgyalása. A dohány egy kapás kultúra ugyan, de a termelőink jelentős része alkalmaz gyomirtószert az ültetést megelőzően. A jelenleg használható készítmények azonban több ponton is kérdéseket vetnek fel, hiszen évről évre tapasztaljuk, hogy ezek a készítmények a dohány stressz tűrő képességét jelentősen lecsökkentik a kezdeti fejlődési szakaszban, mindemellett a gyomokkal szembeni hatékonyságuk gyakorlatilag az egyszikű gyomokra korlátozódik. A jövőben olyan készítményeket szeretnénk tesztelni hazai körülmények között, melyeket más európai országokban is sikerrel használnak a dohány gyomszabályozásához.

A szakmai napot Ilken Papp Károly dohánytermelő telephelyén kezdtük meg, majd az értekezletet követően területszemlét tartottunk Ilk, Kékcse és Szabolcsveresmart határában. A látott ültetvények a rengeteg belefektetett munkának köszönhetően az aszályos időjárás ellenére is biztató képet mutattak az idei, várható termés mennyiségéről.

Nyíregyháza, 2021.07.08.                                                                              

Balogh Dávid növényvédelmi szakmérnök, NYIDOTER Kft.

Related Post

Tájékoztatás a 2021. évi dohányok felvásárlási ciklusárólTájékoztatás a 2021. évi dohányok felvásárlási ciklusáról

Tisztelt Dohánytermelőink, Partnereink! Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy az ULT Magyarország Kft 2021. december 9. lezárja a 2021. évi Virginia dohánytermés felvásárlását. Az idei felvásárlási ciklusunkat augusztusban kezdtük, így 80 nap