Szakmai nap az ULT Magyarország Kft – NYIDOTER Kft szervezésében.

Az ULT Magyarország Kft és a NYIDOTER Kft agronómiája szakmai napot tartott. A közös megbeszélésen és terület szemlén részt vett az FMC Szabolcs megyei területi szakmérnöke Rácz Tibor, akivel közösen tárgyaltuk meg a dohány jövőbeni növényvédelmével kapcsolatos kérdéseket.

Kiemelt figyelmet szenteltünk az alkalmazott gyomszabályozási technológiák tárgyalása. A dohány egy kapás kultúra ugyan, de a termelőink jelentős része alkalmaz gyomirtószert az ültetést megelőzően. A jelenleg használható készítmények azonban több ponton is kérdéseket vetnek fel, hiszen évről évre tapasztaljuk, hogy ezek a készítmények a dohány stressz tűrő képességét jelentősen lecsökkentik a kezdeti fejlődési szakaszban, mindemellett a gyomokkal szembeni hatékonyságuk gyakorlatilag az egyszikű gyomokra korlátozódik. A jövőben olyan készítményeket szeretnénk tesztelni hazai körülmények között, melyeket más európai országokban is sikerrel használnak a dohány gyomszabályozásához.

A szakmai napot Ilken Papp Károly dohánytermelő telephelyén kezdtük meg, majd az értekezletet követően területszemlét tartottunk Ilk, Kékcse és Szabolcsveresmart határában. A látott ültetvények a rengeteg belefektetett munkának köszönhetően az aszályos időjárás ellenére is biztató képet mutattak az idei, várható termés mennyiségéről.

Nyíregyháza, 2021.07.08.                                                                              

Balogh Dávid növényvédelmi szakmérnök, NYIDOTER Kft.

Related Post

FMC logó

Új hatóanyagok és készítmények engedélyeztetése indult elÚj hatóanyagok és készítmények engedélyeztetése indult el

Tisztelt Dohánytermelőnk! Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy a javasolt termesztés technológiánkban alkalmazott imidacloprid hatóanyag pótlására 2019-ben új hatóanyagok és készítmények engedélyeztetését indítottuk el. Az első hatóanyag, mellyel több kísérletet folytattunk, a ciántraniliprol. A

Itt a lehetőség! Gépbeszerzésre, sőt meglévő gépek fejlesztésére lehet pályázni!Itt a lehetőség! Gépbeszerzésre, sőt meglévő gépek fejlesztésére lehet pályázni!

Megjelent a „Mezőgazdasági digitális átálláshoz kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása”, azaz a precíziós gépbeszerzés pályázat felhívásának tervezete. Az elmúlt években rengeteg gazda érdeklődött a gép- és eszközbeszerzés pályázatokkal kapcsolatban, de 2015.