Befejeződött a 2021 termésű Virginia dohányok felvásárlása az ULT Magyarország Kft-nél.

December 9. befejeződött az ULT Magyarország Kft-nél a 2021 termésű Virginia dohányok felvásárlása, így az idei Virginia dohány felvásárlási ciklusunkat lezártuk. A dohánytermelőinknek a termésük értékesítésére augusztustól, december elejéig 35 felvásárlási napot biztosítottunk. A teljes termés 15%-al haladta meg a szerződött mennyiséget, melyet maradéktalanul felvásároltunk.

A termés minősége sajnos jóval gyengébb volt, mint amire számítottunk a szezon kezdetén.  Termelőink 2021-ben nagyobb tápanyag dózisokat alkalmaztak, bő termésre készülve. A száraz, aszályos időjárási periódusok miatt a nitrogén tápanyag felvétele később történt meg, ami az érés idejét jelentősen kitolta. A rendelkezésre álló, limitált szárítókamra kapacitás viszont egy betakarítási kényszert indukált, melynek eredményeként jelentősen nőtt a „zöld”, „zöldes árnyalatú” dohányok részaránya.

Az ULT Magyarország Kft napokon belül minden szerződött Virginia termelőjét levélben keres meg és tájékoztatja partnereit a 2021 évi felvásárlási szezonnal kapcsolatosan.

Összességében megállapítható, hogy minden termelőnk törekedett lehetőségeihez mérten, a legjobb teljesítmény élérésére. Munkájukat köszönjük!

Fekete Tibor, agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.

Related Post

2021 évi dohánypalánta nevelés fenntartható forrásból származó nevelő közeggel2021 évi dohánypalánta nevelés fenntartható forrásból származó nevelő közeggel

A 2018-ban kezdődött és három éve folytatott programunkat a fenntartható forrásból származó kókuszrosttal 2021-ben több termelőnél üzemi méretekben folytatjuk tovább. A palántanevelés során alkalmazott különböző tőzeg keverékek nem fenntartható forrásból