NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Dohánytermelői látogatás Assisibe

Dohánytermelői látogatás Assisibe

Látogatás Assisibe

Második alkalommal látogathattak el az ULT Magyarország KFT szervezésében, a NYIDOTER KFT szakemberei és dohánytermelői a Deltafina, Assisiben lévő FCV feldolgozó üzemébe.

A vendégeket az UNIVERSAL EUROPE elnök-vezérigazgatója, Domenico Cardinali úr köszöntötte. Cardinali úr a tájékoztatójában, elismerte és megköszönte a magyar dohánytermelők együttműködését az idén megkötött három éves termesztési szerződések alapján. Hangsúlyozta, hogy a megkötött szerződések biztosíthatják a szerződött dohánytermelőink középtávú piaci biztonságát. Beszámolt a UNIVERSAL EUROPE jelenlegi piaci helyzetéről, az EU dohánytermesztési eredményeiről és az ágazatot érintő egyéb fontos kérdésekről.

Az általános tájékoztató részeként Giorgio Marchetti úr, a UNIVERSAL EUROPE feldolgozási igazgatója részletesen bemutatta az EU tagországonkénti FCV és BLY termesztési adatait, valamint a kontinens, jelenleg működő dohány feldolgozó kapacitását. Marchetti úr részletes tájékoztatást adott az Assisiben és Francolisében lévő feldolgozó üzemeink kapacitásáról és paramétereiről. A tájékoztatás kitért a magyarországi dohányok felhasználhatóságáról, azok potenciális vevői köréről és azokról a feltételekről, melyeknek meg kell felelnünk a piac megtartása érdekében.

A tájékoztatót követően a vendégek üzemlátogatáson vettek részt, mely során magyarországi termésű FCV dohányok feldolgozását tekinthették meg.

A program végén a látogatók nevében Kenyeres Sándor a NYIDOTER KFT ügyvezetője mondott köszönetet a vendéglátóknak a tartalmas szakmai program biztosításáért, valamint a kölcsönös előnyöket biztosító együttműködésért.

Az üzemlátogatási program az elkövetkező években is folytatódik majd, hogy a hazai termelők első kézből tájékozódhassanak a UNIVERSAL EUROPE feldolgozási technológiai színvonaláról és a mindenkori minőségi követelményeiről.

Fekete Tibor ULT Magyarország KFT, Agronómiai igazgató

Related Post

2021. évi Burley dohányok felvásárlási ciklusának lezárása.2021. évi Burley dohányok felvásárlási ciklusának lezárása.

Tisztelt Burley Dohánytermelőink! Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy a 2021. évi Burley felvásárlási ciklusunkat hamarosan lezárjuk. A göngyszeres csomagolású Burley termést már maradéktalanul felvásároltuk, február 11. (péntek) volt az utolsó átvételi

NAV logó

Az Adóhivatal osztályvezetőjének tájékoztatója az őstermelői adóváltozásokrólAz Adóhivatal osztályvezetőjének tájékoztatója az őstermelői adóváltozásokról

Tisztelt Gazdálkodók! Háromrészes videósorozatban mutatjuk be a 2021-től hatályos mezőgazdasági adóváltozásokat. A MAGOSZ-os videóban a Nemzeti Adó-és Vámhivatal osztályvezetője elemzi a változásokat, és gyakorlati példákon keresztül is bemutatja az új szabályokat. Az első rész –