NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Műtrágya elővásárlás és betárolás

Műtrágya elővásárlás és betárolás

Tisztelt Dohánytermelő Partnerünk!

A NYIDOTER Kft és az ULT Magyarország Kft 2021. őszén stratégiai döntést hozott a 2022. évi termés várható műtrágya igényének elővásárlásával kapcsolatosan. Együttműködve a YARA Hungária Kft-vel és KITE Zrt-vel, közel 340 tonna műtrágya elővásárlásáról és betárolásáról állapodtunk meg a dohánytermelőink 2022. évi termesztési költségeinek kímélése céljából.

2021. őszén soha nem látott árnövekedés indult el a műtrágya piacon, melynek elején kötöttünk le három terméket a 2021. évi tényleges termelői felhasználások alapján. A megállapodást követően 250 tonna Yara Mila Cropcare (8-11-23) granulált komplex műtrágya, 85 tonna Yara Liva Tropicote granulált nitrogén műtrágya és a palántanevelésnél elengedhetetlen 6 tonna Ferticare (6-14-30+ 4 MgO + Micro) vízoldható kristályos műtrágya elővásárlására és azok betárolásra.

Ezzel a megoldással egyrészt garantáltan biztosíthatjuk a termelőink időbeni kiszolgálását, másrészt a kisebb mértékű költségemelkedést. Az őszi beszerzési árral, a napi ártól jelentősen kedvezőbb árpozíciót és költség felhasználást értünk el. Az így számolt megtakarítás a Cropcare esetében 30%-os, a Tropicote esetében 20%-os és a Ferticare-nál 65%-os.

Köszönjük az együttműködő partnereinknek a közreműködésüket, hogy az amúgy is drasztikusan megemelkedett termesztési költségeket ezzel az előrehozott beszerzéssel részben csökkenteni tudjuk.

Fekete Tibor agronómiai igazgató ULT Magyarország Kft és Kenyeres Sándor ügyvezető igazgató NYIDOTER Kft.

Címkék: ,

Related Post

Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.

AGROPORT-D KFT. A magyarországi dohánykutatás első önálló intézménye az 1897-ben, Debrecen-Pallagon megalapított Dohánytermesztési Kísérleti Állomás volt, amely agrotechnikai és szárítási kísérletek mellett megindította a dohánynemesítést, megszervezte a dohányvetőmag-termesztést és feldolgozást.