Palántanevelés 2020 – Tóth Sándor, Ófehértó

Tóth Sándor és felesége Tündi hosszú évek óta termelnek Virginia dohányt. Sándor először kollégánk volt, majd az Ófehértói Búzakalász Szövetkezet dohány ágazat vezetője lett. 1988-tól termeszt dohányt a saját gazdaságában. 1992-ben közösen indítottuk el az 5-ha nagyságú „referencia farmját” ahol a megyében először jött létre, a kornak megfelelő öntözött és gépesített Virginia gazdaság. Ez a farm, a későbbi technológiai és műszaki fejlesztéseink alapját képezte és máig a helyszíne a Virginia fajták üzemi összehasonlító kísérleteinknek és a különböző dohányfojtó szádor kutatási programjainknak.

Mára, a nagy dohánytermesztési múlttal rendelkező Ófehértón, a Tóth család dohánytermesztése kiemelkedő szerepet tölt be a helyi lakosok foglalkoztatásában.

További fotók a Palántanevelés galériában tekinthetők meg.

Fekete Tibor ügyvezető/agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.

Related Post

Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.

AGROPORT-D KFT. A magyarországi dohánykutatás első önálló intézménye az 1897-ben, Debrecen-Pallagon megalapított Dohánytermesztési Kísérleti Állomás volt, amely agrotechnikai és szárítási kísérletek mellett megindította a dohánynemesítést, megszervezte a dohányvetőmag-termesztést és feldolgozást.