NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Termelői levél: Zöld könyv

Termelői levél: Zöld könyv

Tisztelt Dohánytermelő!

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV.23) FVM rendelet a növényvédő szerek vásárlását, forgalmazását és felhasználását képesítési előírásokhoz, engedélyhez köti, amelyet a 80 órás alaptanfolyamot elvégzők és eredményes vizsgát tevők kaphatnak meg. A képzésen résztvevők tudása meg kell, hogy feleljen az Európai Parlament és a Tanács 2009/128/EK irányelvében rögzített kívánalmaknak.

Akik sikeres vizsgát tettek és befizették az igazgatási és szolgáltatási díjat megkapják a II. forgalmi kategóriájú növényvédő szer forgalmazására, vásárlására és felhasználására jogosító engedélyt az úgynevezett „zöldkönyv-et, melynek érvényesség 5 év.

Azon mezőgazdasági termelőknek, akiknek a növényvédelmi tevékenységre szóló „zöldkönyves” engedélyük érvényessége lejár vagy lejárt, továbbképzésen úgynevezett megújító  (8 órás ) tanfolyamon kell részt vennie.

A NYIDOTER Kft. szerződött partnerei érvényes zöld könyv birtokában szerződéskötéskor megrendelhetik a termesztéshez szükséges II. forgalmi kategóriás szereket. Nyilvántartásunk szerint az idei évben, és a következő év elején a termelők egy jelentős többségének lejár ezen engedélye. Felhívjuk a figyelmét, hogy II. forgalmi kategóriás növényvédő szert csak érvényes engedély birtokában vásárolhat, illetve rendelhet meg. Javasoljuk, hogy ellenőrizze zöld könyvének hatályát és amennyiben fél éven belül lejár vegyen részt megújító képzésen. A megújításhoz szükséges tanfolyamra történő jelentkezés lépései a következők:

  1. Regisztrálni kell a növényorvosi kamara honlapján a https://növényorvos.hu/ oldalon.
  2. A megküldött díjbekérő alapján meg kell fizetni (átutalással, vagy csekken) a képzés díját (16.000 Ft).
  3. A kiküldött értesítőben szereplő időpontban részt kell venni a tanfolyamon, végeztével pedig a helyszínen meg kell fizetni az eljárási díjat (4.000 Ft).

Kérem mielőbb ellenőrizze zöld könyvének érvényességét, és szükség esetén regisztráljon a képzésre az első pontban megadott oldalon. Amennyiben segítségre van szüksége kérem keresse agronómus kollégánkat.

Üdvözlettel, NYIDOTER Kft. ügyvezetése

Címkék: ,

Related Post

2021 évi dohánypalánta nevelés fenntartható forrásból származó nevelő közeggel2021 évi dohánypalánta nevelés fenntartható forrásból származó nevelő közeggel

A 2018-ban kezdődött és három éve folytatott programunkat a fenntartható forrásból származó kókuszrosttal 2021-ben több termelőnél üzemi méretekben folytatjuk tovább. A palántanevelés során alkalmazott különböző tőzeg keverékek nem fenntartható forrásból