NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Új hatóanyagok és készítmények engedélyeztetése indult el

Új hatóanyagok és készítmények engedélyeztetése indult el

FMC logó

Tisztelt Dohánytermelőnk!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy a javasolt termesztés technológiánkban alkalmazott imidacloprid hatóanyag pótlására 2019-ben új hatóanyagok és készítmények engedélyeztetését indítottuk el.

Az első hatóanyag, mellyel több kísérletet folytattunk, a ciántraniliprol. A kedvező tapasztalatok alapján az FMC-vel, mint stratégiai partnerünkkel együttműködve nyújtottuk be a szükséghelyzeti felhasználási engedély kérelmünket a Verimark (palántanevelés) és a Benevia (szántóföldi védekezés) készítményekre, melyek a csatolt engedélyokiratok szerint 2020-ban dohány palántanevelésben és a szántóföldi szakaszban használhatunk fel. A 2020-as növényvédőszer megrendelési listánkban mindkét készítmény megrendelhető lesz majd.

Szeretnénk emlékeztetni Önöket, hogy az imidacloprid hatóanyag felhasználási engedélye 2018 őszén vissza lett vonva, annak felhasználása palántaágyban és szántóföldön egyaránt tiltott!

Bővebb információkért forduljanak a NYIDOTER Kft agronómiai szaktanácsadóihoz.

Engedély a Benevia rovarölő permetezőszer (100 g/1 ciántraniliprol) szükséghelyzeti felhasználása szabadföldi dohány kultúrában: 2020. május 1-től 2020. augusztus 31-ig.

Engedély a Verimark rovarölő permetezőszer (200 g/I ciántraniliprol) szükséghelyzeti felhasználása dohány hidrokultúrás palántanevelésben: 2020. április 1-tól 2020. május 31-ig.

FMC-Agro Hungary Kft. http://www.fmcagro.hu/

Fekete Tibor agronómiai igazgató ULT Magyarország Kft.

Related Post