NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások,Termesztéstechnológia,Ültetés Ültetés 2020. Durbák Ferenc, Nyírlövő

Ültetés 2020. Durbák Ferenc, Nyírlövő

Durbák Ferenc és családja 1985-ben kezdett dohánytermesztéssel foglalkozni. A kezdeti években zöld dohányt termeltek, melyet a helyi termelő szövetkezetben adtak le szárításra. Az elsők között indították el a saját dohánygazdaságuk kiépítését, melyben Ferencnek édesanyja, Lívia néni sokat segített és felesége Tünde folyamatosan erősítette a családi gazdaságot. A Durbák Farm mindig is élen járt az innováció és a különböző technológiai fejlesztések területén. Ennek eredményeként a hazai dohánytermesztés meghatározó gazdaságává fejlődött, mely működtetésében és továbbfejlesztésében aktívan részt vesznek agrármérnök gyermekeik Anett és Ferenc. Mára a Durbák Farm a helyi közösség meghatározó mezőgazdasági foglalkoztatója.

További fotók láthatók az Ültetés fotógalériánkban.

Fekete Tibor agronómiai igazgató ULT Magyarország Kft.

Címkék: ,

Related Post

Befejeződött a 2022. termésű dohányok kiszállítása az ULT Magyarország Kft-nél.Befejeződött a 2022. termésű dohányok kiszállítása az ULT Magyarország Kft-nél.

2023. január 27. az utolsó karton 2022-es termésű Virginia dohány tétel is elhagyta az ULT Magyarország Kft raktárát. A dohányok feldolgozása folyamatos a DELTAFINA feldolgozó üzemében, Assisiben. Maczali András telepvezető,