NYIDOTER KFT. Kísérletek - Megfigyelések Vetési bagolylepke rajzásdinamika 2020.04.21-06.09

Vetési bagolylepke rajzásdinamika 2020.04.21-06.09

Kedves Kollégák,

Mellékelem a hetedik hét vetési bagolylepke fogási eredményeit, mellyel az idei év megfigyelése ezen a téren lezárult. A fogási adatok most már láthatóan csökkentek, kártételt az ültetvényeken én már nem tapasztaltam.  A biztonság kedvéért én a körzetemben a következő héten is figyelem még a fogási eredményeket.

A vetési bagolylepke megfigyelés aktuális táblázata és szemléltető grafikonjai megtekinthetők a Bagolylepke megfigyelés oldalunkon.

A következő növényvédelmi beavatkozásnál most már a levéltetű és a dohánytripsz elleni védekezés kerül prioritásba mivel az ültetvényeken kezd emelkedni a TSWV fertőzöttség mértéke.

Balogh Dávid növényvédelmi szakmérnök, NYIDOTER Kft

Related Post

Dohánytripsz (Thrips tabaci) rajzásának és kártételének elemzéseDohánytripsz (Thrips tabaci) rajzásának és kártételének elemzése

A 2020-as termesztési szezonban folytattuk a dohánytripsz rajzásának megfigyelését. A megfigyelés ebben az évben is hét településén zajlott 18 héten keresztül (Debrecen, Hajdúhadház, Ófehértó, Pócspetri, Geszteréd, Encsencs, Kunadacs). A megfigyelési