NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások,Szerződések A 2017. évi dohánytermesztési szerződések kötésének lezárása

A 2017. évi dohánytermesztési szerződések kötésének lezárása

ULT nagy tábla

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ULT Magyarország ZRt és a NYIDOTER Kft március végével lezárta a 2017. évi dohánytermesztési szerződések kötését. Az idei szerződéses tervnek megfelelően, mintegy 3.700 tonna FCV és 1.040 tonna Burley dohány megtermeltetésére és felvásárlására kötöttünk szerződést a termelőinkkel az Elsődleges Feldolgozó és a Termelői Csoport részéről. Ez a lekötött mennyiség egy kedvező évjárat esetében 4.000 tonna FCV és 1.300 tonna Burley dohány felvásárlását is biztosíthatja. Természetesen ehhez megfelelő nagyságú beültetett területtel kell rendelkeznie minden dohánytermelőnek, hogy a szerződött mennyiségét meg tudja biztonsággal termelni. Az ULT Magyarország ZRt a szerződött mennyiség fölött megtermelt dohányokra is felvásárlási garanciát biztosít, így csökkentve a dohánytermelők befektetési kockázatát.

A 2016 évi termésű, hazai dohányok kedvező piaci bevezetése az egységes európai keverékbe, lehetővé tette a Virginia volumenének növekedését 2017-re, valamint a Burley dohányok 2016. évi szinten tartását. Amennyiben a vevőink vásárlói igénye tovább javul, a következő három éves ciklusban a Virginia szerződhető mennyisége tovább emelkedhet akár 4.000 tonna mennyiségig és a Burley dohányok mennyisége 1.000 tonna nagyságrendben stabilizálódhat.

2018-tól a támogatási feltételek jelenleg még nem ismertek, így az idén csak egy éves termesztési szerződéseket kötöttünk. Amennyiben a feltételek megnyugtatóan tisztázódnak a 2018-2020 termesztési ciklusra, megnyitjuk a három éves szerződési lehetőséget termelői igény szerint.

Fekete Tibor Agronómiai igazgató ULT Magyarország ZRt

Related Post