NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Az ULT Magyarország Zrt 2017. szeptember 18. kezdte az idei termésű FCV dohányok felvásárlását

Az ULT Magyarország Zrt 2017. szeptember 18. kezdte az idei termésű FCV dohányok felvásárlását

Virginia felvásárlása

Az ULT Magyarország Zrt 2017. szeptember 18. kezdte az idei termésű FCV dohányok felvásárlását. Várhatóan 4.000 tonna termés felvásárlásával kell számolnunk, mely napi 100 tonna átvételével november második feléig tart majd. Minden megtermett dohány levelet át kívánunk venni a termelőinktől, mely a dohányipar szabványa szerinti elvárásoknak megfelel. Az eddigi tapasztalatok szerint a megtermett dohányok minősége az elmúlt évivel megegyező, vagy akár attól jobb is lehet.

Természetesen ez minden termelőnél eltérő lehet. Jelenleg erről még nehéz nyilatkozni, mivel a termés egy része még a földeken van. Az idei meghirdetett felvásárlási alapárak a 2016. évi árakkal megegyeznek, de egy kedvezőbb minőségi összetétel és nagyobb termés mennyiség esetén a termelőink az idén, felvásárlási átlagárnövekményt is elérhetnek az előző évihez képest.

A Burley dohányok felvásárlása várhatóan december hónap elején kezdődik a termelőink értékesítési szándéka és lehetőségeik szerint.

Fekete Tibor Agronómiai igazgató, ULT Magyarország ZRt.

Related Post