NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Befejeződött a burley dohányok felvásárlása az ULT Magyarország Kft-nél.

Befejeződött a burley dohányok felvásárlása az ULT Magyarország Kft-nél.

Tisztelt Burley Dohánytermelőnk.

Tájékoztatjuk, hogy február 12. befejeztük a 2020 évi burley dohányok felvásárlását. Az ULT Magyarország Kft minden értékesítésre felkínált burley dohányt átvett a szerződött termelőitől az érvényben lévő termesztési és értékesítési szerződésünk alapján.

Sajnos a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a felvásárolt burley mennyiség is jóval kevesebb, mint a leszerződött. A terméskiesésünk közel 200 tonna, ami 25%-al elmarad a tervezettől.

A minőség egy átlagos évjáratnak megfelelően alakult. A felvásárlás során kevesebb nedves dohány szűrtünk ki, ami nagyban segíti a felvásárolt készleteink tárolhatóságát. Ezen a területen folyamatosan javulunk.

Elismerve az idei év nehéz időjárási és foglalkoztatási körülményeit, a burley esetében is a termelőink számára kedvezőbb feltételekre módosítottuk a 2020. évi felár fizetési rendszerünket. Az új felárszámítási feltételekről minden szerződött termelőnket levélben értesítettünk. A felárat február végéig fizetjük.

Itt szeretném megköszönni  az ULT Magyarország Kft nevében minden burley dohánytermelőnknek a 2020 évi munkáját és bízom benne, hogy a későbbiekben is tudunk eredményesen együttműködni!

Jó egészséget mindenkinek!

Fekete Tibor ULT Magyarország Kft agronómiai igazgató

Related Post