NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások,Palántanevelés,Termesztéstechnológia Palántanevelés 2020 – Nemes Zsolt, Hajdúhadház

Palántanevelés 2020 – Nemes Zsolt, Hajdúhadház

DSC06460

Nemes Zsolt és felesége Nemesné Fekete Ágnes évtizedek óta termelnek dohányt kiemelkedő teljesítménnyel Hajdúhadház – Fényestelepen lévő gazdaságukban. Zsolt és Ágnes korábban meghatározó Virginia termelőink voltak. Néhány éve átállították gazdaságukat Burley termesztésre és évek óta nagy precizitással végzik a Burley üzemi kísérleteinket.

1997-ben az első magyarországi float bed palántanevelés Zsolt farmján indult el. Itt kezdődött ennek a nagysikerű technológiának a magyarországi története. Egy évvel később innen indult el a palántanevelő sátrak padlófűtéses technológiája, mely a Nemes Zsolt kollégánk innovatív készségét és saját kivitelezői munkáját dicsérte. Mára ez a gyakorlat széles körben elterjedt termelőink palántanevelési gyakorlatában.

További fotók a Palántanevelés galériában tekinthetők meg.

Fekete Tibor ügyvezető/agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.

Related Post

Növényvédelmi technológia, dohányban engedélyezett növényvédőszerek jegyzéke 2022.Növényvédelmi technológia, dohányban engedélyezett növényvédőszerek jegyzéke 2022.

Tisztelt Dohánytermelők! Az idei termesztési évben is nagy figyelmet kell fordítanunk a helyes növényvédőszer használatra. Az Európai Unió hatóanyag csökkentési politikájának eredményeként, 2021-ben két fontos hatóanyagunk felhasználási engedélye került visszavonásra,