Palántanevelés 2020 – Nemes Zsolt, Hajdúhadház

DSC06460

Nemes Zsolt és felesége Nemesné Fekete Ágnes évtizedek óta termelnek dohányt kiemelkedő teljesítménnyel Hajdúhadház – Fényestelepen lévő gazdaságukban. Zsolt és Ágnes korábban meghatározó Virginia termelőink voltak. Néhány éve átállították gazdaságukat Burley termesztésre és évek óta nagy precizitással végzik a Burley üzemi kísérleteinket.

1997-ben az első magyarországi float bed palántanevelés Zsolt farmján indult el. Itt kezdődött ennek a nagysikerű technológiának a magyarországi története. Egy évvel később innen indult el a palántanevelő sátrak padlófűtéses technológiája, mely a Nemes Zsolt kollégánk innovatív készségét és saját kivitelezői munkáját dicsérte. Mára ez a gyakorlat széles körben elterjedt termelőink palántanevelési gyakorlatában.

További fotók a Palántanevelés galériában tekinthetők meg.

Fekete Tibor ügyvezető/agronómiai igazgató, ULT Magyarország Kft.

Related Post

Itt a lehetőség! Gépbeszerzésre, sőt meglévő gépek fejlesztésére lehet pályázni!Itt a lehetőség! Gépbeszerzésre, sőt meglévő gépek fejlesztésére lehet pályázni!

Megjelent a „Mezőgazdasági digitális átálláshoz kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása”, azaz a precíziós gépbeszerzés pályázat felhívásának tervezete. Az elmúlt években rengeteg gazda érdeklődött a gép- és eszközbeszerzés pályázatokkal kapcsolatban, de 2015.