NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Ültetés 2021. Papp János, Érpatak

Ültetés 2021. Papp János, Érpatak

Papp János érpataki dohánytermesztő, második generációs dohánytermelő. Szülei 1976-ban kezdtek 6 holdon burley dohányt termelni. Édesapja az elsők között, 1980-ban építette meg az első szárítókamráját, mely a sirokkó szárító mintára készült saját kivitelezésben. A család ekkor váltott át a család Virginia fajtára. Az évek során folyamatosan fejleszttették a gazdaságot. 2002-ben a dohány terület elérte a mai nagyságát. A munkaerő hiánya 2016-ban Érpatakot is elérte, ekkor János elindult a magasabb szintű gépesítés útján, mert jövőt már csak így látott a dohánytermesztésben. Kezdetben csak betakarító gépet vásárolt, majd egy modernebb ejtőcsöves ültetőt. A tavalyi évben már kapálógéppel dolgozott és az egyik sirokkó szárítót átalakította konténeres szárítóra. Az elmúlt év bebizonyította számára, hogy a fejlesztéseivel jó úton jár.

További fotók láthatók az Ültetés fotógalériánkban.

Bujdos Ádám, NYIDOTER Kft

Címkék: ,

Related Post

Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.Az ULT Kft és NYIDOTER Kft stratégiai partnereinek bemutatása. AGROPORT-D KFT.

AGROPORT-D KFT. A magyarországi dohánykutatás első önálló intézménye az 1897-ben, Debrecen-Pallagon megalapított Dohánytermesztési Kísérleti Állomás volt, amely agrotechnikai és szárítási kísérletek mellett megindította a dohánynemesítést, megszervezte a dohányvetőmag-termesztést és feldolgozást.