NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások Virginia FCV felvásárlási felár kedvező módosítása

Virginia FCV felvásárlási felár kedvező módosítása

Tisztelt Virginia Dohánytermelőnk!

Tájékoztatjuk, hogy a 2018-2020 három éves termesztési ciklusra kötött Virginia Dohánytermesztési és Értékesítési Szerződés III. ÁTADÁS-ÁTVÉTEL pontját az Ön számára kedvezően módosítjuk.

Döntésünk meghozatalánál figyelembe vettük a 2018. évi, dohánytermesztési körzeteinket sújtó nagymértékű aszály okozta gyengébb minőséget, terméskiesést, valamint az intenzív termesztési technológiát és szakszerű öntözést végző termelőknél felmerült, átlagostól nagyobb mértékű költség felhasználást.

Az idei aszály a NYIDOTER Kft. termelőinél átlagosan 10%-ot meghaladó terméskiesést jelentett, így a termelői csoport nem tudta teljesíteni az idei szerződéses kötelezettségét felénk. Az így elmaradt termésmennyiség jelentősen megnövelte az ULT Magyarország Kft. fajlagos működési költségét az idei gazdasági évre. Működési költségeink emelkedése ellenére, a hosszú távú együttműködésünket figyelembe véve a felvásárlás és minősítés során már segítettük termelőinket és most újból azt tesszük a felárszámítás számukra kedvező módosításával is.

A három éves szerződés fenti pontja, a 2018. termesztési évre az alábbiak szerint módosul:

Az Elsődleges Feldolgozó termelési felárat fizet a termelőinek. A termelési felár a termelő által ténylegesen értékesített dohánymennyiség 1.200 kg/ha és a 3.000 kg/ha termésmennyiség közötti részének (többletsúly) valamint az összes értékesített dohánymennyiségnél elért átlagalapár 160%-ának szorzata (Felár).

A szerződés egyéb rendelkezései nem változnak.

A felár kifizetésére, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, 2019 januárjában kerül sor.

Nyíregyháza, 2018. december 11.

Related Post

NYIODTER MADOSZ ULT

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a MADOSZ, ULT Magyarország ZRt és a NYIDOTER KftStratégiai együttműködési megállapodást írt alá a MADOSZ, ULT Magyarország ZRt és a NYIDOTER Kft

Tisztelt Dohánytermelők! Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a MADOSZ, ULT Magyarország ZRt és a NYIDOTER Kft. A megállapodás értelmében a dohánytermelői érdekképviselet, az elsődleges feldolgozó és a termelői csoport együttműködik