NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások A 2022. évi dohánytámogatás igénylése

A 2022. évi dohánytámogatás igénylése

Tisztelt Dohánytermelő Partnerünk!

A korábban megjelent 11/2022 (III.25.) AM rendelet szabályozza a 2022 évi dohánytámogatás igénylését és kifizetését. A rendelet a támogatás összegén (1.300.000 Ft/ha) túl tartalmazza azokat a részletszabályokat, melyek a támogatás elnyeréséhez szükségesek.

2023. február 9-én megjelent Magyar Államkincstár 7/2023 (I.24.) számú közlemény, mely tartalmazza a támogatás igénylésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Ennek alapján az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

  • A dohánytermelőknek február 1. és 15. között támogatás kifizetés iránti kérelmet kell benyújtania a fenti rendelet alapján.
  • Mivel mindennemű kapcsolattartás elektronikus úton történik, ebből következően postai úton beküldött dokumentumokat nem fogadnak el.  Amennyiben valaki így küldi be az igazolását, az a támogatás igény elutasítását, és az összeg elvesztését vonja maga után.
  • A kérelmet az államkincstár honlapján található elektronikus űrlapkitöltő felületen kell elkészíteni és beküldeni, melyet ügyfélkapus azonosítás útján lehet elérni. Az azonosítás után megnyílik a felület, ahol személyes és szerződéses adatokat kell megadni, illetve  nyilatkozatot kell tenni néhány kérdésben, majd  az elsődleges feldolgozók által kiadott igazolást kell felcsatolni.  
  • Ezek után a kész, hibátlan dokumentációt elektronikus úton be kell küldeni.

Amennyiben valaki még nem kapta meg az igazolását, kérem keresse agronómusát.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a határidő jogvesztő, azaz aki a fenti időpontig a kérelmét nem nyújtotta be, az utólag ezt már nem teheti meg, így elveszíti a támogatását.

Kérjük az igény benyújtásával kapcsolatban mielőbb keresse agrárkamarai tanácsadóját.

Üdvözlettel, NYIDOTER KFT. ügyvezetése

Related Post

2019. évi termésű Burley dohányok felvásárlási ciklusa 2020. február 11. határidővel lezárul.2019. évi termésű Burley dohányok felvásárlási ciklusa 2020. február 11. határidővel lezárul.

Az ULT Magyarország Kft. közleménye Tisztelt Dohánytermelő! Tájékoztatni szeretnénk minden Burley dohánytermelőnket, hogy a 2019. évi termésű dohányok felvásárlási ciklusa 2020. február 11. határidővel lezárul. Az itt meghatározott utolsó felvásárlási

Iparilag nem hasznosítható dohányok megsemmisítése az ULT Magyarország Kft-nélIparilag nem hasznosítható dohányok megsemmisítése az ULT Magyarország Kft-nél

Az ULT Magyarország Kft évek óta nyújt ingyenes szolgáltatást a szerződött dohánytermelőinek az iparilag nem hasznosítható dohányok központi összegyűjtésével és megsemmisítésével. A 2020 évi Virginia termésből mindössze egy karton ilyen