NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások A 2022. évi dohánytámogatás igénylése

A 2022. évi dohánytámogatás igénylése

Tisztelt Dohánytermelő Partnerünk!

A korábban megjelent 11/2022 (III.25.) AM rendelet szabályozza a 2022 évi dohánytámogatás igénylését és kifizetését. A rendelet a támogatás összegén (1.300.000 Ft/ha) túl tartalmazza azokat a részletszabályokat, melyek a támogatás elnyeréséhez szükségesek.

2023. február 9-én megjelent Magyar Államkincstár 7/2023 (I.24.) számú közlemény, mely tartalmazza a támogatás igénylésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Ennek alapján az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önöket.

  • A dohánytermelőknek február 1. és 15. között támogatás kifizetés iránti kérelmet kell benyújtania a fenti rendelet alapján.
  • Mivel mindennemű kapcsolattartás elektronikus úton történik, ebből következően postai úton beküldött dokumentumokat nem fogadnak el.  Amennyiben valaki így küldi be az igazolását, az a támogatás igény elutasítását, és az összeg elvesztését vonja maga után.
  • A kérelmet az államkincstár honlapján található elektronikus űrlapkitöltő felületen kell elkészíteni és beküldeni, melyet ügyfélkapus azonosítás útján lehet elérni. Az azonosítás után megnyílik a felület, ahol személyes és szerződéses adatokat kell megadni, illetve  nyilatkozatot kell tenni néhány kérdésben, majd  az elsődleges feldolgozók által kiadott igazolást kell felcsatolni.  
  • Ezek után a kész, hibátlan dokumentációt elektronikus úton be kell küldeni.

Amennyiben valaki még nem kapta meg az igazolását, kérem keresse agronómusát.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a határidő jogvesztő, azaz aki a fenti időpontig a kérelmét nem nyújtotta be, az utólag ezt már nem teheti meg, így elveszíti a támogatását.

Kérjük az igény benyújtásával kapcsolatban mielőbb keresse agrárkamarai tanácsadóját.

Üdvözlettel, NYIDOTER KFT. ügyvezetése

Related Post