NYIDOTER KFT. Hírek – aktualitások 29/2023 (V.9.) számú Kincstári Közlemény

29/2023 (V.9.) számú Kincstári Közlemény

Tisztelt Dohánytermelő Partnerünk!

Megjelent a dohányágazat működéséhez és a COVID-19 világjárvány ágazatra gyakorolt gazdasági negatívumainak az ellentételezéséhez nyújtott támogatásról szóló 11/2022. (III. 25.) AM rendelet szerinti támogatás igénybevételéhez szükséges válságtámogatás iránti kérelem benyújtásának feltételeiről szóló 29/2023 (V.9.) számú Kincstári Közlemény. A korábban megjelent rendelet, és a közlemény szerint is, az eljárási rend teljesen megegyezik a 2022. évivel, és a kapcsolattartás módja is elektronikus marad.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a 2023-as évben szerződéssel és termesztési jogosultsággal rendelkező dohánytermelőknek 2023. május 15 és június 05 között elektronikus úton kell benyújtani a 2023. évi dohánytámogatás iránt kérelmet, ügyfélkapus azonosítást követően. A kérelem része az Elsődleges feldolgozók által kiadott igazolás, mely az ügyfélazonosításhoz és a termesztéshez köthető szerződéses adatokat tartalmazza. A felületen a korábbiaknak megfelelően mindenkinek, aki ezt eddig nem tette meg, el kell végezni az évi egy alkalommal kötelező adatellenőrzést, illetve érintettség esetén nyilatkozni kell a kapcsolt vállalkozásról.

Az elektronikus felület megnyitását követően a NYIDOTER KFT. agronómusai eljuttatják Önöknek az ULT Magyarország Kft. által a közleményben meghatározott tartalommal elkészített igazolásokat, melyet csatolni kell az elektronikus beadványhoz.

A benyújtás határideje jogvesztő, tehát aki elmulasztja határidőben történő igénylést az elveszíti a 2023. évi dohánytámogatását.

A kincstár a benyújtott kérelmek, és a területalapú támogatási kérelem adatainak figyelembe vételével 2023 december 31-ig megállapítja a referenciaterület hektárban kifejezett nagyságát és a támogatás összegét. Utolsó lépésként, 2024 február 1. és 15. között minden érintettnek kérelmet kell benyújtania a Kincstárhoz elektronikusan, a megállapított támogatás kifizetése érdekében, mellékelve az elsődleges feldolgozok által kiadott teljesítési igazolást.

A közlemény az alábbi linken érhető el:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/29-2023-v-9-szamu-kincstar-kozlemeny

A támogatás igényléséhez szükséges igazolásért kérjük keresse agronómus kollégánkat.

Üdvözlettel, ULT Magyarország Kft., NYIDOTER Kft. ügyvezetése

Related Post

Benevia rovarölő szer engedélyokirat kiterjesztése dohány kultúrábanBenevia rovarölő szer engedélyokirat kiterjesztése dohány kultúrában

Tisztelt Dohánytermelőink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Benevia  rovarölő szer engedélyokiratát a szakhatóság 2023-tól kiterjesztette a dohány kultúrára is. Ezzel a döntéssel megszűnik az évenkénti szükséghelyzeti engedélykérés procedúrája. A készítmény